Martijn Bloksma: ‘Offline krijgt meer plek in marketingmix’

Martijn Bloksma (eigenaar van Brand New Journey) is Grand Prix-juryvoorzitter in de categorie B2C. We blikken vast met hem vooruit.

Een case indienen voor de Grand Prix Content Marketing kan tot vrijdag 6 september. De uitreikingsavondvindt plaats op dinsdag 26 november in Postillion Amsterdam.ADVERTENTIE

volume is 80%volume is gedemptvolume is 80%volume is gedemptvolume is 80%volume is gedemptvolume is 80%volume is gedemptvolume is 80%volume is gedempt

Wat speelt er op dit moment in de sector waar jij jurylid van bent?

Als ik om mij heen kijk, zie ik gelukkig steeds meer focus. Niet meer alle content op alle kanalen, maar juist een bewuste keuze voor één of meer kanalen. Daardoor neemt de kwantiteit af en de kwaliteit toe.

Daarnaast zie ik in deze sector dat met name influencer marketing aan het veranderen is. Het lijkt persoonlijker en authentieker te worden. Over persoonlijk gesproken: het valt me op dat offline steeds meer een plek krijgt in de marketingmix. Online activatie om offline ontmoetingen te organiseren. Blijkbaar heeft het publiek daar behoefte aan.

Bij de samenstelling van de Grand Prix-jury dit jaar speelde het thema diversity een rol. Zie jij daar zelf ook het belang van in en waarom?

Contentmarketing is een divers vak. Dat zie je alleen al aan de verschillende awards en bekroningen bij deze Grand Prix. Daarom is het ook goed om de jury te voorzien van verschillende brillen.

Wat is in algemene zin de grote uitdaging van de Grand Prix?

Om de onbekende cases op te halen. Om de kleinere bureaus het gevoel te geven dat ook zij een kans maken tussen alle grote namen die ieder jaar op het podium staan. Ik moet eerlijk bekennen dat wij bij ons daar bij Brand New Journey ook schuldig aan maken. Daar moet dit jaar maar eens verandering in komen.

In welke hoedanigheid gaan we jou straks op de uitreikingsavond aantreffen?

Met een biertje in mijn hand, genietend met collega’s, klanten en vakgenoten van een mooie avond. Serieuze gesprekken bewaren we tot de week erop.

Bron: MarketingTribune

Meld je aan